Култура, Новини, Читателски

Много хубав празник, но…

Снимка: архив

Използвам случая, за да честитя четвъртия рожден ден на една от новите забележителности на нашата община. Вярвам, че построеният комплекс над Белчин ще пребъде във вековете и ще радва посетителите освен с възстановените исторически крепости, и с красивата панорама, която се открива от всеки кът на този парк. Затова още веднъж: честит рожден ден!
На този празник присъстваха и малка група самоковци, отзовали се на поканата. От името на всички тях благодаря на квартет „Акустика”, оперната певица Мариана Панова и участничката в „Х-фактор” Мариета Петракиева за прекрасната класическа и съвременна музика, която ни поднесоха в топлата лятна вечер на 29 юли.
Тихият вятър, който от време на време отнемаше нотите от пултовете, като че си правеше шега и развеселяваше публиката. Но на рожден ден трябва да е весело, не може да мине без закачки…
А най-доволни бяхме ние – зрителите и слушателите, защото съчетанието на природа и музика беше великолепно, незабравимо.
На фона на всичко хубаво тази вечер искам да изразя и едно мое лично мнение.
Всеки знае, че на рожден ден се канят гости и това бе направено чрез местните медии. Осигурен бе и безплатен превоз. Не зная кои официални личности са били поканени, но видях сред публиката /която за съжаление, не беше многобройна/ само зам.-кметът на общината Сия Шехтанова. Вярно, че в същия ден имаше няколко събора и други национални прояви, но можеше да се изпратят поне поздравителни адреси от някои общински институции. Когато се канят музиканти от такъв ранг, би трябвало да има и повече публика. Прав беше директорът на Историческия музей в Самоков Веселин Хаджиангелов, когато каза, че ако беше поканил чалга певица, може би щеше да има повече хора. Затова чистосърдечно благодаря на всички присъстващи!
Участниците в програмата пък на следващия ден заминаха на международно турне. Успех!
Иначе всички ние, които присъствахме, ще съхраним задълго приятните емоции от тази прекрасна вечер.

Елена Михайлова

1 Comment

  1. ИВАНОВ

    КОГА ЩЕ ПРОГЛЕДНЕТЕ БЕ ХОРА, АКО ИМАШЕ КЕБАПЧЕТА ИЛИ ТАМ ПОДОБНО ЩЕШЕ ДА Е ПЪЛНО!!!

Leave a Reply