Модерна „Спешна помощ” ще се изгражда

В югозападния край на двора на „МБАЛ-Самоков” ще се изгражда нов модерен център за спешна помощ. За общински терен от 1000 кв. м се изготвя подробен устройствен план. Предвижда се там да се построи нова едноетажна сграда с площ от 600 кв. м. Самият център ще бъде с регионален обхват, не само за общината.
Решение за отреждане на терена и за изготвяне на плана бе взето на последната сесия на Общинския съвет. Готовата разработка след това също ще бъде разгледана от местния парламент. Очаква се общинарите безвъзмездно да предоставят терена на здравното министерство.
Планира се новата сграда да бъде оборудвана с най-модерна техника и да има два входа – откъм улицата /”Цар Симеон” – бивша „Зане Пиргов”/ и откъм досегашната база на „Спешна помощ”. Ще се оформи и асфалтова алея покрай оградата на болницата за автомобилите.
Предстои терен да се предостави на Министерството на здравеопазването за здравен център и в Боровец. Засега, по данни от Общината, е определено мястото пред вилата на областната администрация, което е държавна собственост. При съгласие от държавното ведомство специалисти от Общината ще изработят подробен устройствен план и за този терен, който е 600 кв. м. Сградата там се предвижда да бъде с площ от 400 кв. м.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*