Модерна техника и по-добри условия в болницата

Хирургичното отделение е снабдено със съвременен стерилизатор на инструментите, който отговаря на най-новите и високи стандарти. Модерна техника има и в отделението по хемодиализа. При пречистването тук се премахват бактерии, механични и химични примеси, живак, арсен и др. Това е от голяма полза за болните, които три пъти седмично посещават отделението. Стана ясно, че много големи болници в столицата и страната нямат подобна апаратура. Общо 17 човека от общините Самоков, Костенец и Долна баня поддържат чрез нея тук живота си. Специална кола обслужва само тези хора.
Новите машини са закупени с общински средства, по решение на Общинския съвет.
Подобрени са и условията за работа на Трудово-експертната лекарска комисия /ТЕЛК/. Подходящи условия за труд са създадени и на отделението по патология, което е настанено на първия етаж в сградата на болницата. Специални мерки тук са взети за чистотата на въздуха и безопасността на труда.
За шофьорите също е създадена по-добра обстановка за отдих.
За новите придобивки в отделенията освен д-р Ковачка, обстойно разказаха д-р Дряновски, д-р Ст. Гълъбов, д-р Кибарова, д-р Фотева, д-р Жеков и др. Те отговориха подробно и на поставените им въпроси.
С новата техника и подобрените битови условия на място се запознаха кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Мая Христева, зам.-кметът Сия Шехтанова, секретарят на Общината Ангелина Вангелова и др.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*