Модерна техника ще подпомага учебния процес в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

В навечерието на новата учебна година от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” информираха, че училището е закупило 4 интерактивни дисплеи – последно поколение технология, при която интерактивната дъска, проекторът и компютърът се съчетават в едно устройство.
Специалисти поясниха, че интерактивният дисплей разполага със специален софтуер, с който преподавателят може да създаде интерактивни уроци в класната стая и извън нея. В класната стая този дисплей е с изключително високо качество на картината и модерен дизайн. Вграденият компютърен модул пък осигурява качество и ефективност на работния учебен процес. Дисплеят в комбинация с друга модерна техника позволява достъп на целия клас до електронно съдържание, съобразено с учебната програма и учебния процес по модела на т. нар. фронтално обучение.
Новата модерна техника създава походяща съвременна среда за обучение и нови възможности, като ангажира и мотивира учениците.
„В днешно време младите хора имат достъп до най-новите технологии и очакват да ги използват и в училище. Нашата мисия е образование, ориентирано към креативност, културна и социална отговорност, технологични познания и продуктивност”, обобщиха от ръководството на ОУ „Митр. Авкс. Велешки”.
Инвестицията е на стойност 35 хил. лв. и е осъществена със съдействието на Министерството на образованието и науката и партньорството на фирма „Юнион Интерактив”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*