„Моето сърце“ – нова книга на Васил Софин

Излезе от печат стихосбирка на Васил Софин под надслов „Моето сърце“. На общо 130 страници известният вече автор е събрал десетки свои стихотворения, оформени в три раздела: „Пътят към… обществото“, „Пътят към… любовта“ и „Пътят към… природата“.
В една от творбите си авторът сякаш се изповядва: „Веднъж написах малък стих/ – мил, нескопосан, закачлив…/ Светът със него преоткрих/ – да пиша, усещам се щастлив!“
„Васил Софин е поет в древния смисъл на това понятие. Всички, занимаващи се с изкуство, литература, философия, наука, са наричани поети. А по-късно – и артисти! От латинското арт – изкуство… В отделните части на поетичната книга в много от стихотворните творби  има всичко – от патриотизъм до самоирония, до хумор и сарказъм, до любов и романтика… До усмивки и… сълзи“, пише в предговора на стихосбирката председателят на Сдружението на писателите в града ни Христо Христов.
Редактор на „Моето сърце“ е Тодор Попов, графичното оформление е дело на Надка Вардарова, а за корицата се погрижила Ваня Попйорданова.
Васил Софин е роден през 1962 г. в Самоков. Автор е на още осем книги: сборниците „Истории от вчера и днес“, „Страници без граници“, „Стъпки във времето и пространството“, стихосбирката „Докосване“, на „Ситнежи“, „Усмихнати сълзи“, „Щипнати раздумки“, както и на пътеписа „Докосване до Италия“.
Моето сърце“ можете да намерите в офиса на издателство „Приятел“, на втория етаж в старата сграда на Общинския съвет. За справки: тел. 0885 115 307, 0722/6-67-30.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*