Момичетата на Катрин Митева от танцово студио „Кати” с нови успехи

Грациите от танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева започнаха новата година така, както изпратиха старата – с медали и призови класирания. Младите самоковки участваха на 9 февруари в седмото издание на националния конкурс „Път към славата”, състоял се в голямата зала на Руския културно-информационен център в София.
По традиция чаровните девойки се представиха със съвременни танци, с които плениха звездното жури – Цветана Гергинова, Росен Канев и Росен Михайлов – едни от водещите имена в хореографията в България. Александра Санкова и Лина Гаврилова спечелиха сребърни отличия със своето дуетно съчетание, а заслужиха и бронзови отличия от груповите изпълнения при 14-18-годишните заедно с Анелия Вукадинова, Полина Бакрачева, Алекс Ачова, Доника Баракова, Ренета Шукадарова и Деяна Шевченко.


На трето място се класира и другата група на „Кати денс” в тази възраст, в която участват Виктория Кленова, Петя Торлакова, Евелина Драгалевска, Емилия Попова, Лора Йорданова, Гергана Попова и Симона Механджийска. Трети при 11-14-годишните се наредиха и Яна Назлиева, Антоанета Терзийска, Стела Бонева, Адриана Огнянова, Радина Попова и Елиза Георгиева. Ръководителката на състава Катрин Митева пък получи диплом за висок професионализъм.
„Момичетата винаги показват дисциплина и характер”, заяви Митева. Тя похвали своите възпитанички за положените усилия и крайните резултати и отговори на въпрос дали самите танцьорки се чувстват съвсем уверено на сцената, като каза, че емоцията всеки път е различна, има нови предизвикателства и затова изкуството е интересно.
Митева благодари на кмета Владимир Георгиев за осигурения транспорт, на родителите на момичетата за подкрепата и разбирателството, както и на самите танцьорки – за любовта, старанието и енергията. А тя – енергията им, е като че ли наистина неизчерпаема – веднага след завръщането си от София грациите отново влязоха в ролята на спортни мажоретки и украсиха баскетболната среща между „Рилски спортист” и „Левски Лукойл”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*