Баскетбол, Новини, Спорт

Момичетата ще спорят с „Асеновец”, „Септември” и „Доростол” на финалите в Русе

Тимът на „Рилски спортист” се падна в една група с „Асеновец”, „Септември 97” и „Доростол” /Силистра/ на държавните финали за момичета до 12 г. в Русе. Първенството ще се проведе от 22 до 25 май в зала „Дунав” с участието на 16-те най-добри отбора в страната. Самоковки попаднаха в група D на надпреварата. За да се класира за четвъртфиналите, “Рилски” ще трябва да заеме едно от първите две места в своя поток.
В група A попаднаха „Левски”, „Академик” /Пд/, „Нефтохимик” и „Пирин Темков” /Бл/, в група B челните позиции ще си оспорват домакинът „Дунав”, „Монтана”, „Черно море Одесос” и НСА, а в група C се събраха „Балкан”, „Чардафон Орловец”, „Шампион” и „Гео Милев” /Раднево/.
В последния си мач преди първенството самоковки надиграха убедително „Пирин Темков” с 46:27, като по този начин заявиха ясно намеренията си да стигнат далеч в държавния шампионат.
„В един такъв форум, особено в такава възраст, всичко може да се случи. Надяваме се момичетата да разгърнат потенциала си и да се класират възможно най-напред”, изразиха надежда от треньорския щаб на „Р. спортист”.

Leave a Reply