Момченце се роди в Самоков навръх 1 януари

Любослав се казва първото родено самоковче през новата 2017 г. Бебето, проплакало вечерта на самия 1 януари, е втора рожба на 29-годишната майка Христина, тежи 2 кг и 850 г, а дължината му е 50 см. Бащата е Петър Николов. Новия живот първи е посрещнал екипът на д-р Троева и акушерка Турлакова.
Щастливите родители бяха поздравени лично от кмета Владимир Георгиев. Два дни по-късно – на 3 януари, 34-годишната Веска пък стана майка на трето дете – Александра Пламенова Савова. Идването на бял свят на първото за годината момиченце е станало с помощта на екипа на д-р Кънчева, д-р Каримов, д-р Филчев, д-р Иванова, акушерка Ем. Андреева и медицинска сестра Ир. Георгиева.
По данни от общинската администрация през 2016 г. в общината са родени 340 бебета. През годината са вдигнати общо 126 сватби. 338 души от Самоков и района са починали през периода.
В по-предишната 2015 г. новородените са били 331 – с 9 по-малко, а бракосъчетанията – 131 – с 5 повече.

Можете да харесате

4Comments

Add yours
  1. 1
    Анонимен

    Аз не съм расист,нито пък мразя циганите!Да е живо и здраве детето!Знаете ли кое ме дразни,че има голяма вероятност това ромче,насъсквано от своите родители да започне да напада българите както много от тях го правят.Често явление е в Самоков невръстни деца да извършват тежки престъпления срещу българите,подкукоросвани от своите родители.правят го нарочно-знаят,че след това няма да има последствия.Полицията ще каже-непълнолетно е и не можем да го подведем под отговорност.Елате да видите в какъв ад живеят хората в близост до ромската махала-ежедневен и непрекъснат терор и то под носа на полицейския участък.Как бихте коментирали случая ,в който невръстно ромче чупи прозорците на новопостроената детска градина в двора на „Петър Берон“,а полицаят до него дори не му прави забележка.Обикновено полицаите се оправдават-не смеем нищо да направим,цялата махала ще се вдигне срещу нас!

  2. 2
    Мирослав

    Родителите на това бебе на са лоши и няма да учат детето да направи нещо нередно защо винаги нападате без. Да знаете и познавате хората.Мога само да кажа че единствено което казахте е вярно за новата детска градина в двора на Петър Берон че са изпочупени прозорците няма спор което си е вярно няма как да се отрича.както казахте полицията е в двора но се правят на слепи не че ги е страх или че ще ги нападне цялата махала това е пълна глупост вйе пък ни направихте зверове недейте така.

  3. 3
    Анонимен

    Аз не говоря конкретно срещу тази жена и нейното дете.Да наистина искрено се надявам,че те са малко по-различни от останалите,но винаги остава някаква капка съмнение.Моля се само това дете да ходи поне редовно на училище и да не го крият от учителите…И да изяви поне малко милост относно изтормозените от непрестанни атаки българи и да не ги напада…защото хората вече са изморени и изтощени от всичко това.А и явно на една част от ромите им доставя удоволствие да тероризират българите.От това явно печелят,защото неразбираемо е лично за мен да издевателстваш над беззащитни и кротки хора само защото не са роми…Това си е чист расизъм и то с обратен знак,който при нас в Самоков си е ежедневие.

  4. 4
    Анонимен

    A добре,че за едно нещо си признахте,че невръстни ромчета унищожават чисто нова ултрамодерна и изключително скъпа сграда за милиони под носа на бездействаща полиция.Ние винаги ще бъдем анонимни,защото в момента,в който си покажем лицата има вероятност да бъдем ограбени,пребити,а домовете ни изпочупени от някои хора от махалата…Ние не смеем да се оплачем и на полицията,защото от там изтича информация и някои стават още по-жестоки след като се жалваш в полицията.С други думи полицията не само не помага,а дори вреди.Все пак нямаме ли право да се оплачем от този ромски фашизъм,на който сме подложени?
    А иначе да категоричен съм-да е живо,здраво детенцето на тази жена!Нека да расте в по-добра среда,да се изучи,да стане един достоен гражданин на страната!Всички самоковци му го желаем от сърце!

+ Leave a Comment

*