„Монтана” отстрани „Рилски спортист” на полуфиналите в женското първенство

Снимка: www.lap.bg

Фаворитът „Монтана” надви „Рилски спортист” и в третия мач между двата тима в полуфиналната серия от плейофите на женското баскетболно първенство. Тимът на Стефан Михайлов не срещна особени затруднения при гостуването си в Самоков на 18 април и се наложи над домакините със 100:55. Така след 3 поредни успеха в серията монтанки се класираха за финала, в който ще срещнат „Берое” /Стара Загора/. „Рилски” пък ще спори със „Славия” за третото място в шампионата.
Самоковки не можаха да се противопоставят на „Монтана” и загубиха четирите части в мача. Нашите момичета имаха едва един точен опит от далечно разстояние, който бе дело на Клаудия Пенкова. Именно дошлата преди началото на сезона от „Балкан” състезателка бе основният двигател в редиците на водения от Борислав Трифонов състав. Пенкова реализира 23 точки за 22 минути на паркета. С по 7 пункта на сметката си пък завършиха Моника-Лъки Радойкова и Радина Живачка.
Най-добре за „Монтана” се представиха кадрите от школата на „Рилски” Христина Иванова и Цветомира Шаренкапова, реализирали съответно 19 и 14 т.
„Р. спортист”: Пенкова 23, Радойкова 7, Н. Николова 4, Славчева 2, Колева /Живачка 7, Клисарска 4, Ив. Николова 4, Милева 2, Хр. Николова 2, Кючукова/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*