Монтираха камера в гнездо на щъркели в Драгушиново /ВИДЕО/

Видео на живо ТУК

В изпълнение на свой проект през този месец специалисти от „ЧЕЗ Разпределение България” монтираха видеокамера в едно от щъркеловите гнезда в Драгушиново. Камерата предава непрекъсната картина в интернет. Така отблизо ще бъде наблюдаван животът на щъркеловото семейство, обитаващо гнездото. Това е един от подходите за обстойно проучване на ежедневните навици на птиците с оглед оказването им на помощ при нужда.
„Белият щъркел е една от най-обичаните птици в страната. Завръщането му по родните земи съвпада с настъпването на пролетта. Да опазим този важен и емоционален за хората символ е една от основните мисии на проекта „Живот за птиците“ и ние влагаме много усилия за нейното реализиране“, заяви Мария Георгиева, ръководител на сектор „Екология и пожарна безопасност“ в ЧЕЗ.
Кампанията се осъществява съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Проектът предвижда да бъдат монтирани 900 платформи за повдигане на щъркелови гнезда. Така ще се намалят и инцидентите, и заплахата за живота на птиците.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*