Новини, Шарен свят

Монтираха супер камери на входовете на града

Четири нови видеокамери с най-добро качество са монтирани на основните входно-изходни магистрали на Самоков, информира началникът на Районното полицейско управление в града ни главен инспектор Мирослав Духалов.
Новата техника дава възможност по всяко време да се следи едновременно кой влиза и излиза от града. Виждат се, както нагледно се убедиха репортери, дори номерата на автомобилите и техните водачи.
Средствата за апаратурата са осигурени по решение на Общинския съвет от миналата година. Камерите са предоставени от “Сателитни системи”, а грижата за монтирането и ремонта им е на фирмите “Невада” и “Самел-90”.
Начинанието е предприето в изпълнение на проекта за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Самоков и Боровец. Предстои поставянето на подобни камери и в курорта, но поради ледените температури през последните дни там още не се работи.
Както поясниха от РУП, използваната досега видеотехника пък се ремонтира. Реновирана камера вече е монтирана на ледената пързалка на централния площад “Захарий Зограф”.
Една от основните цели на проекта е да се обхванат с видеонаблюдение всички основни кръстовища в града.
От полицията поясниха, че има идея системата за видеонаблюдение да се доразвие, като се обхванат и всички населени места в общината. За това, разбира се, ще са необходими допълнителни средства. За тях ще се разчита на общинския бюджет, който сега се подготвя и трябва да бъде приет на 16 февруари.

Leave a Reply