Новини, Шарен свят

Мостовете на Боклуджа станаха по-стабилни и по-красиви

Значително промениха вида си в последно време четири от мостовете на р. Боклуджа, по протежение на бул. „България”, където движението е двупосочно.
С красиви и здрави нови парапети от ковано желязо са вече мостовете на улиците „Пирин”, „Константин Фотинов”, „Македония” и „Търговска”. Ремонтът се извършва със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии по искане на Общината за възстановяване на тези обекти, пострадали от голямото наводнение на 3 юли 2017 г.
Укрепени са самите постаменти на мостовете. Сега се ремонтират тротоарите. Старите парапети пък се подменят с нови, които напомнят за епохата на родното Възраждане.
Предварително са укрепени постаментите на мостовете. Около всеки мост са монтирани декоративни фенери. Под парапетите откъм коритото пък са поставени метални сандъци за цветя. Тази идея, естествено, ще се осъществи по-късно, през пролетта. Очаква се с нейното реализиране мостовете да придобият още по-красив и приятен вид.
Както е известно, самата асфалтова настилка на тези мостове бе ремонтирана и възстановена наскоро след наводнението.
С осигуреното в края на миналата година финасиране вече са ремонтирани всички общо 40 обекта, пострадали преди две години от природната стихия.
От Общината напомниха, че през лятото бяха укрепени бреговете и бе почистено Гръчко дере, изградени бяха подпорни стени на р. Бистрица и в гробищния парк на Ридо.
През тази година са възстановени и други пострадали обекти от наводнението в Мала църква, Бели Искър, Шипочан, Широки дол, Горни и Долни Окол, Продановци, както и в Боровец.

Leave a Reply