Други, Новини, Спорт

Моторен клуб “Самоков” с шампионска титла и 5 призови места

Снимка: архив

На тържество във Велинград автомобилната федерация награди победителите в офроуд шампионатите през годината. Сред тях са и състезателите на моторен спортен клуб “Самоков”, завоювали шампионска титла и пет подиума през изминалия сезон и регистрирали най-масово участие.
Титлата в Източноевропейския шампионат е била спечелена от екипажа на Владислав Велков и Илиян Георгиев, а трети са се класирали Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов от самоковския клуб. Купата в клас “Стандарт Ел” пък са заслужили доайенът в българския и самоковския офроуд Иван Попов и неговата дъщеря Александра Попова, изявила се като навигатор.
Шест лицензирани клуба от страната са развивали офроуд дисциплината през тази година. В различните надпревари на най-интересния и успешен сезон са взели участие общо 173 състезатели не само от страната ни, но и от Италия, Румъния, Гърция, Турция, Казахстан.
За 2022 г. са планирани шест състезания. Новост ще бъде специална система, която чрез сателитно позициониране ще предупреждава състезателите за евентуален инцидент.

Leave a Reply