Крими, Новини

Мотоциклетист и пешеходка със счупени крака при две катастрофи

33-годишен мотоциклетист от Самоков е настанен в „Пирогов” със счупена дясна подбедрица и рана на лявото бедро след сблъсък с лек автомобил „Волво”.
Злополуката станала на 13 август малко преди обяд в района на Легето, на ул. „Митрополитска“. Полицейските служители изяснили, че леката кола, шофирана от 23-годишен самоковец, е навлязла в насрещната лента и е блъснала мъжа, управляващ „Кавазаки”. На двамата водачи е взета кръвна проба.
Втори пътен инцидент в града ни е станал в същия ден вечерта, към 21 ч., в района на Петте кьошета в кв. „Самоково”. Пострадала е 68-годишна пешеходка. Тя е настанена в болница със счупена дясна подбедрица, без опасност за живота.
Жената е била блъсната от лек автомобил „Нисан“ с водач също жена – 64- годишна самоковка. Колата завивала от ул. „Ястребец“ по ул. „Цар Симеон“ /зад болницата/. Проверката показала, че шофьорката не е употребила алкохол.
По двата случая в Районното управление на полицията в Самоков са образувани досъдебни производства по чл. 343 от Наказателния кодекс.

Leave a Reply