Новини, Спорт, Футбол

Мощна роторна машина почисти снега от ст. “Искър” и спаси дуела между “Рилски спортист” и “Пирин” (ГД)

Снимка: архив

Мач между “Рилски спортист” и “Пирин” (ГД) днес ще има! Това е голямата новина от Самоков. Двата тима се срещат от 15,00 часа в отложен сблъсък от 17-ия кръг на Югозападната “В” група. Двубоят трябваше да се играе по програма миналата сряда, но заради тежката зимна обстановка в полите на Рила бе отложен със седмица.
През последните три дни мощна роторна машина “Ямаха” изнесе целия сняг от терена на ст. “Искър” и спаси изиграването на дуела.
“Огромно благодаря на общината и на хотел “Янакиев” за предоставените ролби и машини, без които провеждането на мача нямаше как да се осъществи. Да си призная честно, че вярвах, че ще се справим със ситуацията, но ето, че тревата вече се показа и всички предпоставки за красив и състоятелен футбол са налице”, въздъхна с облекчение председателят на УС на “Рилецо” Николай Вуков.
Той допълни, че се надява в оставащите часове до срещата тревното покритие да се поизсуши с помощта на вятъра, за да не се увреди съвсем след изиграването на двубоя с неврокопчани.
Заради двата си отложени мача (другият е със Своге), “Рилски спортист” отново го закъса във временното класиране. Тимът, воден от Петър Аджов, вече е само на косъм от земетръсната зона. Представителите на рилския град са 14-и с актив от 14 точки, колкото има и първият изпадащ към момента “Места”. “Оранжевите” обаче имат по-добра голова разлика от хаджидимовци.

Leave a Reply