Баскетбол, Новини, Спорт

Мъжете гостуват на „Балкан” в първия кръг, жените стартират на 13 октомври

Баскетболният „Рилски спортист” ще стартира шампионата в Националната лига с гостуване на „Балкан” /Ботевград/. Това отреди тегленият в столицата жребий за новото първенство при мъжете.
Шампионатът започва на 20 октомври, събота. Участие са заявили рекордните за последните години 10 отбора. Новаци в групата са „Берое” /Стара Загора/ и националният състав за младежи до 20 г.
Останалите двойки от първия кръг на НБЛ са: „Черноморец” – „Черно море”, „Берое” – „Левски”, „Лукойл Академик” – „Спартак” /Пл/ и „Ямбол” – България /20 г./.
Промени настъпиха в схемата на провеждане на първенството. Вместо по четири завъртания през сезона, съставите ще се срещат помежду си три пъти – домакинство, гостуване и допълнителна среща според класирането на тимовете след първия етап на шампионата.
Стана ясно и кога ще стартира първенството при дамите. Това ще се случи седмица по-рано – на 13 октомври, събота. Компания на „Рилски спортист” в елита ще правят отборите на „Дунав”, „Левски”, „Нефтохимик”, „Монтана”, „Берое” и новака „Хасково”. Предстои в близките дни да стане ясна и програмата при жените.

Leave a Reply