Крими, Новини

Мъж и жена пострадаха при пожар в Драгушиново

Снимка: архив

Възрастно семейство – мъж и жена, пострада при пожар в Драгушиново на 5 декември. В „Спешна помощ” в Самоков за пострадалите са били положени необходимите медицински грижи.
Гасенето на пламъците е продължило около 5 часа, тъй като огънят обхванал освен къщата, и селскостопански постройки и бараки, всички много близо една до друга. Според ръководството на Пожарната в Самоков съседи са оказали на огнеборците голяма помощ.
От пламъците са опустошени около 500 кв. м разгъната застроена площ, изгорели са и към 1000 бали сено. Предстои изясняване на причините за запалването, но най-вероятно то е тръгнало от неправилно ползване на нагревателни уреди.
В същия ден сутринта пожарникарите са потушили и огъня в къща на ул. „Рупите” в Самоков. Запалването там е станало след изтичане на газ и неправилни действия на възрастната стопанка, която за радост не е пострадала.
Огнеборците са били вдигнати по тревога и късно вечерта, когато са гасили запалени сажди в непочистен комин. От Пожарната за пореден път призоваха гражданите да ползват изправни електрически и газови уреди и да почистват комините.

Leave a Reply