Навеси да се направят и за нашите контейнери

„Във вестника наскоро жители на „Самоково” бяха предложили и пред техния блок да се направят навеси за контейнерите за боклук, каквито има на други места в града ни.
Ние живеем в блоковете срещу гимназия „Константин Фотинов”. Нашите контейнери също се нуждаят от навеси. Още повече, че децата ни играят наоколо, самите контейнери се разместват, боклукът около тях се разпилява. Отправяме молба към Общината да се направят навеси и за нашите контейнери, за да могат да играят децата ни на чисто.”
По повод на това писмо на група млади майки и на предишно подобно писмо на живеещи в бл. 16 на кв. „Самоково” /публикувано в „Приятел”, бр. 30 от 27 юли т. г./ представител на редакцията разговаря с инж. Евелина Перфанова, директор на дирекция „Териториално и селищно устройство и европейски програми” в Общината.
От разговора стана ясно, че през тази година не са предвидени специални средства за направа на нови навеси на контейнери. Все пак г-жа Перфанова направи уговорката, че ако останат средства, те /или част от тях/ биха могли да бъдат насочени за направа на подобни навеси. Иначе няма спор, че самите навеси и ограждения предпазват боклука от разпиляване и освен това допринасят за по-добрия вид на градската среда.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*