Новини, Читателски

Навсякъде се благоустрои, само при нас – не…

През лятото е прах, а през есента и пролет – кал, просто няма откъде да се мине…

Докога ще газим и ще пътуваме в кал и прахоляк ние, живеещите във вх. Е на бл. 27 в кв. „Самоково”? Пространствата около всички жилищни блокове и входове в квартала се благоустроиха през последните години – вярно е, но нашият вход откъм запад и север е оставен на произвола на съдбата.
Тук – край блока, има гаражи, има паркинг, но нито подходите за гаражите са благоустроени, нито паркингът е асфалтиран. Пространството наоколо е съвсем разнебитено, като лунен пейзаж. Лятно време е прах, есен и пролет – кал, локви, мръсотия, просто няма откъде да минеш. А пък за зимата да не говорим – колите от гаражите едвам излизат, а пък пешеходците трябва да лавират между многобройните снежни коловози…
И така е не от година-две, а от цели 30 години, откакто е построен блокът! И друг път сме писали писма, правили сме подписки, но нищо не се променя. Преди време се сложиха едни бордюри и малко се обнадеждихме, но работата си остана дотам.
Входът е на седем етажа, по три апартамента на етаж. Идват ни и гости и се срамуваме. Ние си плащаме данъците и сме си в правото да искаме по-нормални условия. Години ли още трябва да чакаме, докато се направи тротоар и се асфалтира паркингът?

Група живеещи в бл. 27, вх. Е на кв. „Самоково”

Leave a Reply