Други, Новини, Спорт

Наградиха в „Хъб-а” първите скейтборд шампиони на Самоков

Първите скейтборд шампиони на Самоков бяха наградени по време на организираната на 13 октомври в „Хъб-а” вечер на екстремните спортове.
Треньорът в клуб „Бороборд” Христо Ахтаподов заяви, че в двата кръга на първенството са се включили около 40 деца и младежи, които са били разделени в три възрастови групи при момчетата и в една обща за момичета.
Антоний Антонов и Иван Ахтаподов са отличниците в дисциплините пул и стрийт при най-малките участници – до 8 г. И в двете направления при 11-годишните победител стана Георги Чалъков. Неговият брат Симеон триумфира в пула при момчетата до 14 г., а на стрийт първи стана Михаил Минков.
Неда Пенчева и Яна Попова пък са победителките на пул и стрийт при дамите.
Специални отличия бяха връчени и на помощничката на наставника Ахтаподов Ивана Христова, както и на младия Данаил Барански.
Предметните награди и плакетите бяха осигурени от веригата магазини „Контрабанда” и Община Самоков, а управителката на фирма Oldessey Десислава Георгиева връчи на състезателите зимни шапки.
„Надяваме се да видим някои от участниците в днешната среща на олимпийските игри през 2024 година”, размечта се Христо Ахтаподов. Както е известно, скейтбордът влиза в олимпийската програма още за предстоящите през 2020 г. игри в Токио, Япония.
Днес Ахтаподов и негови състезатели бяха на обучение по антидопингов контрол в Националната антидопингова лаборатория в столичния квартал „Дианабад”.
Зимният сезон за „Бороборд” пък започва още в сряда, 17 октомври, когато треньорът Ахтаподов заедно с Неда Пенчева и Симеон Чалъков заминават за участие в лагера на Международната федерация по зимни спортове в Ландграф, Холандия. Те ще бъдат и единствените родни участници в кампа в Ниската земя.
Екстремните спортове продължиха да са в центъра на вниманието в „Хъб-а” и след приключване на церемонията по награждаването. В залата бе прожектиран филмът Pyramids, който пренесе присъстващите високо горе – извън и по пистите на Боровец. Гостите видяха любопитни кадри от запомнящи се трикове на най-добрите родни скиори и сноубордисти, сред които и много самоковци. Атрактивно заснемане с дрон от въздуха и подходяща музика придават допълнителен колорит на филма, който е подготвен през 2017 г. от екипите на СамокоЗ и WSG.
Накрая всички се почерпиха и се разприказваха в уютната атмосфера на „Хъб-а”.

Делян Василев

Leave a Reply