Култура, Новини

Наградиха жени по случай Осми март

По традиция на всеки Осми март в града ни се награждават жени, изявили се с резултатите от своя труд, както и като обществени деятели и майки. По повод Международния ден на жената и тази година на 6 март в Ритуалната зала се събраха много гости.
“Винаги съм уважавал този празник не само защото съм заобиколен от жени и в къщи, и в работата. Ние не можем без вас, защото вие сте нашата подкрепа и опора. Бъдете здрави, обичани, уважавани, щастливи, защото го заслужавате”, заяви в приветствието си към присъстващите жени кметът Владимир Георгиев.
За своята всеотдайна и плодотворна дейност през годините бяха отличени Албена Ихтиманска, главен библиотекар на общинската библиотека “Паисий Хилендарски”, Бойка Михайлова, учителка в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” и синдикална деятелка, Елена Близнакова, директор на пощата, Елка Карабожилова, директор на ОУ “Васил Левски” в Ярлово, д-р Лилия Колева, дългогодишна лекарка и общественичка, Лиляна Кръстева, треньорка, Олга Китина, секретар на читалище “Стойне Ангелов – 1932 г.” в с. Бели Искър, Сия Шехтанова, директор на дирекция в Общината и майка на четири деца.
Грамоти и предметни награди им връчиха кметът Георгиев, председателката на Общинския съвет Ирена Коцева и председателката на инициативния комитет за честването Евгения Попова.
За тях и за всички, уважили тържеството, изиграха своите танци чаровните мажоретки от детска градина “Зорница”. За празника стихчета пък рецитираха Таня, Ивета, Денис…
Когато всички в семейство ти са музикални, просто няма начин и ти да не

4-годишната Деяна Чаушева очарова всички с глас и носия

тръгнеш по техните стъпки. Така е станало и с 4-годишната Деяна Чаушева. Куклата с народна носия звънко и красиво изпя “Кацнал бръмбар…” под съпровода на тамбурата на своя татко Вели Чаушев.
Бурни аплодисменти и сълзи от възторг и вълнение изпращаха всяко детско изпълнение.
Аплаузи получи за песните си и водещата Габриела Даганова.
На тържеството присъства и зам.-кметът Васил Сайменов.
Накрая всички се почерпиха с вкусотиите, приготвени и красиво подредени от служители на фирма “Дусман”.

Димитрина Божилова

Leave a Reply