Новини, Образование

Наградиха млади самоковски математици

12 медала – 3 златни, 5 сребърни и 4 бронзови, спечелиха самоковските първокласници и второкласници – участници в зимния кръг на четвъртия международен турнир „Математика без граници”. Общо 46 деца от СУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, НУ „Петър Берон” и ОУ „Димчо Дебелянов” /Говедарци/ се включиха в математическото предизвикателство. Наградите – медали за призьорите и сертификати за останалите участници, бяха връчени в четвъртък, 9 март, на тържество в СУ „Отец Паисий” от директора на школото Лиляна Минкова и зам.-директора Славейка Будинова. Най-добре от общината са се представили Александър Христов, Мариета Благоева и Лия Бонева, точков актив за сребърни медали са постигнали Бояна Пенева, Горан Сарафиев, Иван Тодоров, Калоян Сарафиев и Михаил Пенев, а бронзов медал са заслужили Наталия Тасева, Пламен Димитров, Теди Щерьова и Теодор Борисов. Най-масово в надпреварата пък са се включили малчугани от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Настроението на децата, техните родители и учители приповдигнаха изпълненията на китара на Стефан Илиев и неговите възпитаници, както и кръшните хора на фолклорния танцов състав към СУ „Отец Паисий”.
Общо 16 000 ученици от 30 държави се включиха в зимния кръг на „Математика без граници”. Между 21 и 31 март предстои провеждането на пролетния кръг на състезанието.

Leave a Reply