Новини, Туризъм

Наградиха Община Самоков за развитие на еко туризма

С балканска награда за туристическа индустрия BATI бе отличена Община Самоков в категорията „Еко туризъм за 2017“.
Отличието бе връчено на зам.-кмета Люба Кленова на церемония в София на 5 декември от доц. д-р Йордан Йорданов, специалист по алтернативен туризъм. Ученият посочи възможностите, които предлага района на Самоков както за разходки по планинските маршрути, така и за планинско колоездене, за запознаване с различни дървета, храсти и лечебни растения, за наблюдение на птиците и всичко това съчетано със спокойствието и тишината на планината.
Жури от експерти посочи Самоков като община, активно работеща за развитието на еко туризма. Отчита се, че голямото природно богатство, разнообразната флора и фауна, планинските маршрути и автентичният дух на селата създават условия за развитие на устойчив туризъм, което е и важна задача на местното ръководство.
На церемонията присъстваха представители на Министерството на туризма, Българо-румънската търговско-промишлена палата, Италианската търговска камара, Сръбско-българската търговско-промишлена палата, Бизнес клуб Лондон.
Годишните награди на BATI се раздават за трета поредна година. Те са показател за работата на организациите и фирмите на Балканите в сферата на туризма.

Leave a Reply