Други, Новини, Спорт

Наградиха първенците в аеробиката

По инициатива на треньорския тандем – Калоян Калоянов и Диана Аврамова, бе отчетено представянето на състезателите от клуба по аеробна гимнастика „Самоков” през миналия сезон. Двамата треньори се занимават с младите гимнастички от май м. г., но по мнение на запознати са показали новаторско мислене, творчески потенциал и хъс за пробив на техните възпитаници в този изключително красив, но и твърде субективен от гледна точка на оценяването спорт.
Грамоти бяха връчени на тройката във възраст 9-11 г.: Стела Йорданова, Вивиян Кръстева и Лидия Ангелова, на групата в същата възраст: Весела Вукова, Драгомира Христова, Лора Йорданова, София Стоянова и Камелия Петрова, на тройката при 12-14-годишните: Кристина Зографска, Синтия–Мари Ангелова и Анита Гаврилова. Наградата за дебют отиде при Магдалена Драганова, а за успешно представяне за първа година в по-горна възраст – при Мария Генова. С приз бе удостоена и най-малката състезателка – Лина Гаврилова.
В индивидуалната конкуренция при 9-11-годишните Стела Йорданова е регистрирала най-добри класирания в надпреварите от вътрешния календар. Синтия–Мари Ангелова е фаворит при 12-14-годишните, а Надя Паунова от девойките старша възраст /15-17 г./ бе отличена за най-висока оценка, получена от състезател на клуба.
София Вададжийска, освен качественото си израстване, се е оказала и
най-дисциплинираната от 24-те картотекирани гимнастички.
Треньорите и възпитаниците им изненадаха с подаръци ръководството начело с председателката на клуба Светлана Атанасова, допринесли много за оборудването на залата и за създадените отлични условия за тренировки. Изразено бе признание и на общинската администрация и Общинския съвет, още повече, че държавните дотации за не олимпийските спортове са символични.

Leave a Reply