Наградиха самоковските участници в „Не се гаси туй, що не гасне“

На общинско ниво на 30 юли бе официално закрит Четиринадесетият национален ученически конкурс за реферати, презентации, есета, журналистически материали, стихотворения, разкази и рисунки „Не се гаси туй, що не гасне”.
В красивата градинка пред Историческия музей се събраха самоковските участници от СУ „Никола Велчев” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, техните преподавателки-научни ръководители, родители и гости. Равносметката от тазгодишното участие направиха представители на Руския клуб „Никола Даскалов”, който е двигател на конкурса в града ни през всички години досега. Отчетено бе  поредното успешно представяне на нашите ученици, като шестима от тях са в челните тройки на най-високо оценените на национално ниво. /Подробности за конкурса и за самоковското представяне „Приятел” публикува в бр. 24 от 19 юни т. г./.
Всички участници получиха по традиция подаръци от Община Самоков и грамоти от основните организатори – Национално движение „Русофили“, Синдикатът на българските учители и Международният обществен фонд „Российский фонд мира”. Своите награди и грамоти получиха и шестимата национални лауреати и техните ръководителки. Наградите бяха връчени от зам.-кмета Люба Кленова и координатора на „Русофили“ в Самоков Васил Сайменов.
Благодарност бе отправена и към съпричастните в провеждането на конкурса вече 14-а година – гл. експерт „Култура“ в Общината Пепа Георгиева и в. „Приятел”. Прозвуча и награденото стихотворение на Персиана Цанкова „Наследници”.

Спаска Александрова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*