Наградиха самоковски звезди в ските

Веселин Цинзов /вляво/

Българската федерация по ски официално закри един от най-успешните си сезони – 2016/17, с тържество в София. Награди заслужиха състезателите на клуб „Бороборд” Петър Гьошарков, Росина Ганчева, Борис Петров и Неда Пенчева. Големият ни талант в ските Атанас Петров, който вече втора година се спуска по пистите в Италия, пък получи кюлче инвестиционно злато от изпълнителния директор на „Първа инвестиционна банка” Васил Христов. Скиорите Антон Томов от „Боровец” и Георги Трифонов от „Чамкория” също бяха отличени. Носител на купа „България-2017” в ски скока стана Владимир Зографски /НСА/.
Медал „Спортът за един мирен свят” бе връчен на най-успешния ни състезател по ски бягане и участник в две олимпиади Веселин Цинзов. Награди в това направление заслужиха и състезателите на „Рилски скиор” Марио Матиканов и Александър Огнянов.
Председателят на федерацията Цеко Минев отдаде заслуженото и на ветераните, като награди с почетни плакети скиорите Михаил Попангелов /80 г./, Александър Шамаланов /75/ и Христо Бързанов /60/. Почетен плакет за оказаната през сезона подкрепа заслужи и проф. Даниела Дашева, министър на младежка и спорта, наша землячка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*