Здраве, Новини, Шарен свят

Наградиха сдружението „Сили имам да се боря”

Почетната грамота, с която Националното сдружение на общините удостои наскоро самоковското Сдружение на жените с онкологични заболявания и техните сподвижници „Сили имам да се боря”, бе връчена тържествено на председателката на сдружението Анита Симитчиева и на нейната сестра и съратничка Елица Симитчиева от кмета Владимир Гаеоргиев на 24 октомври в Туристическия информационен център.
Наградата е в категорията „Активни граждани”. Така се отдава признание на сдружението за неговите многобройни успешни инициативи, свързани с кампаниите за профилактични прегледи, за кръводаряване и други благотворителни акции.
Почетната грамота е подписана от председателя на Сдружението на общините Даниел Панов и от изпълнителния директор Силвия Георгиева.
Кметът Георгиев приветства сърдечно деятелките на „Сили имам да се боря” и им връчи поздравителен адрес, в който се казва: „ Гордея се, че сдружение „Сили имам да се боря” е част от нашия град и активно реализира инициативи за подпомагане на жените с рак на гърдата. Подадената ръка в труден момент е най-ценното, което човек може да получи. Именно човешкото във вашите инициативи е доминантата, която ви прави неоценимо нужни… Мили момичета, радвам се, че ви има!”
Трогателната церемония стана по време на поредната акция за кръводаряване в Самоков, организирана с активното участие на сдружението. Сред присъстващите бе и зам.-кметът Люба Кленова.

Яна Василева

Leave a Reply