Култура, Новини

Наградиха хора на ветераните в Стара Загора

Снимка: архив

Навръх 6 септември – Деня на Съединението, в Стара Загора се състоя Единадесетият песенен празник “Средногорско ехо”. В изявата за 11-и път участва и самоковският хор на ветераните туристи с диригент Борис Стрински при дружество ”Рилски турист”.
Определен по програма да закрие празника, хорът се представи в отлична форма на открито, пред Драматичния театър в Града на липите.
Председателят на местното туристическо дружество “Сърнена гора” Алексей Стоев, член на ръководството на БТС, удостои с красива статуетка и грамота гостите от Самоков и с ласкави думи приветства диригента Стрински /именно с композирана от него песен бе открит от старозагорския хор в началото и самият празник/. Накрая пък се изяви сборен хор от участващите състави под ръководството на Б. Стрински.
Дамският състав на хора на ветераните туристи изнесе на 1 септември и концерт в Боровец пред 150 туристи от Република Сръбска в Босна и Херцеговина, тръгнали да изкачват Мусала по случай 120-годишнината на Сръбския туристически съюз. Хорът бе представен от председателката на дружеството Марияна Илиева и члена на ръководството Снежана Лалева. След бурно аплодираните песни бяха разменени подаръци. Приветствия поднесоха председателят на Сръбския туристически съюз Даян Джио и ръководителят на Туристическия съюз на Босна Драган Манчели. Те поканиха самоковския хор да участва в честването на 120-годишния юбилей.

Leave a Reply