Новини, Образование

Наградиха четири учителки от ОУ „Христо Максимов” с приза „Вдъхновител на децата”

Четири преподавателки от ОУ „Христо Максимов” бяха удостоени с приза „Вдъхновител на децата” от седмото издание на Националната награда „Бисерче вълшебно”, организирана от фондация „Детски книги” в партньорство с Министерството на образованието и науката.
Старши учителите от целодневната форма за обучение Анета Младенова, Ани Аврамова-Шейнова, Емилия Трифонова и Любомира Тинчева заслужиха високото признание за приноса си за вдъхновяването на децата и насърчаването им към четене на книжки.
„Нека успехите им се множат, а водещият фактор в работата им да бъде любовта към децата и желанието да им дават най-доброто от себе си”, пожела на своите колеги директорката Антоанета Николова.
Стана ясно, че ученици от школото са прочели детски книжки и след това са гласували за любимите си творби. Така те са се присъединили към над 11-те хиляди участници от цялата страна, които определиха книжките-победители в различните възрастови групи. Любими издания на младите българи станаха „Измамен” на Станислав Койчев-Стан /14-16 г./, „Вратарката и морето” на Мария Пар /11-13 г./, „Приказка от два свята” на Никола Райков /8-10 г./ и „Разхвърляната Мими“ на Кристиан Джоунс /5-7 г./. В категорията за нехудожествени заглавия статуетката отиде при влогърката Стефи за книгата й „Тайните на Стефи”.

Leave a Reply