Наградиха 10 жени по случай 8 март

Общо десет дами бяха наградени в Самоков на връх Осми март – Международния ден на жената, за приноса им за развитието на общината. Церемонията бе в Сарафската къща, а наградите – грамоти, цветя и подаръци, връчи кметът Ангел Джоргов, който пожела на удостоените с отличия да са здрави и да имат в бъдеще още много успехи. Така бе продължена една традиция, временно прекъсната заради ковид пандемията през последните години.
Десетте дами, номинирани от Инициативен комитет на жените в общината, са Александрина Кашинова, състезателка по борба, Боянка Попова, управител на хотел, Иванка Соколова, директор на Центъра за настаняване на деца от семеен тип, Камелия Савова, майстор на художествени занаяти, Кристина Теофанова, преподавателка в ПТГ „Никола Вапцаров“, Мария Ицова, художничка, Пепа Георгиева, гл. експерт „Култура“ в Общината и секретар на дружеството на СБЖ в Самоков, Радостина Дюлгерова, старша медицинска сестра в „МБАЛ-Самоков“, София Сотирова, председател на местната организация на Съюза на инвалидите, Цветелина Николова, преподавателка в ПТГ „Н. Вапцаров“.
Наградените благодариха за високото признание. С музика и танци те бяха поздравени от талантливата млада цигуларка Диана Чаушева и от възпитаници на детска градина „Звънче“.
На тържеството присъстваха и заместник-кметовете Люба Кленова и Станимира Давидова.

Можете да харесате