Новини, Образование

Наградиха 16 учители

Навръх Международния ден на учителя – 5 октомври, бяха връчени наградите „Учител на годината“ на преподаватели, отличени от Общинския съвет за високи постижения по случай 24 май тази година. Церемонията се състоя в Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев“.
Кметът Владимир Георгиев приветства наградените и добави, че и в бъдеще Общината ще продължава да оказва необходимата подкрепа на образованието. Георгиев пожела новата учебна година да бъде успешна, по-спокойна от миналата и да премине присъствено.
Наградените учители заслужиха грамоти и парични премии. Грамота за постижения в сферата на образованието получиха всички номинирани преподаватели.
Наградата „Учител на годината в гимназиален курс“ бе връчена на Мария Андреева–Кроснева, старши учител по информационни технологии в ПГ „Константин Фотинов“. Наградата „Учител на годината в прогимназиален курс“ получи Силвана Оцетова, преподавателка по философия и информационни технологии в СУ „Никола Велчев“. За „Учител на годината“ в сферата на началното образование пък бе обявена Антоанета Механджийска, ст. учител в СУ „Отец Паисий“.
Като „Най-успешен млад учител“ бе наградена Антония Соколова от детска градина „Детелина“.
С отличия за цялостен принос в образованието бяха удостоени Георги Зафиров, ст. ресурсен учител в НУ „Станислав Доспевски“, Димитринка Миленкова, ст. учител в детска градина „Звънче“, Емилия Трифонова, ст. учител в ОУ „Христо Максимов“, Николай Ковачев, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, ст. учител по технология на продуктите за обществено хранене.
Грамоти заслужиха Биляна Стамова от ПТГ „Никола Вапцаров“, Борислава Атанасова от детска градина „Детелина“, Дарина Иванова и Ирина Копаранова от СУ „Отец Паисий“, Катя Кирова от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“, Марияна Гаджова от ОбУ „Неофит Рилски“, Марияна Илиева–Русинова от ОУ „Митр. Авкс. Велешки“, Татяна Костова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.
Наградите връчиха кметът Георгиев, зам.-кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова, председателят на Комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт в местния парламент Михаил Михайлов, общинските съветници Ели Георгиева и Миролюба Ташова.

Leave a Reply