Новини, Шарен свят

Награди за заслужили полицейски служители

В Районното управление на полицията в Самоков честваха на 8 ноември, Архангеловден, професионалния си празник.
По идея на началника – главен инспектор Мирослав Духалов, акцентът бе поставен върху отдаването на заслужена почит към бившите полицейски служители, които бяха поканени на тържество.
В сградата на полицията бе открит кът – фотогалерия на бившите началници на управлението. Общо 13 портрета на ръководителите на милицията и полицията в Самоков от 1948 г. досега са подредени в израз на уважение за тяхната всеотдайна работа за осигуряване на реда и сигурността в района през изминалите повече от шест десетилетия.
Специално внимание бе отделено на най-възрастния бивш началник Милко Симов, който получи плакет и почетна грамота лично от г-н Духалов. Наградата му е присъдена за заслуги и принос в изграждането и развитието на самоковското управление и издигане на авторитета на служителите на МВР и институцията. Офицерът от резерва полковник Милко Симов е бил началник на управлението в Самоков от 1979 до 1986 г., а дълги години преди това – зам.-началник.
От ръководството на РУП заявиха, че връчването на подобни отличия ще стане традиция.
Празникът на българската полиция се чества от 21 ноември /Архангеловден по старому/ 1924 г. След 1943 г. традицията е преустановена, но от 1994 г. отново се възражда.
Е. Пешева

Leave a Reply