Култура, Новини

Награди за хора на ветераните-туристи

Хорът на ветераните-туристи към дружество „Рилски турист” участва през април в 20-ия национален песенен празник под мотото „Прекрасна си, мила Родино” в Казанлък, а на 9 юни взе участие в националния песенен празник „Песните на България”, организиран ежегодно от БТС и Сдружението на туристическите хорове в България. Тази година празникът се състоя в Калофер – градът на Христо Ботев.
На добре озвучения площад, в пазвите на родния Балкан, пред гражданите на Калофер и околните села, над 30 състави от цялата страна показаха майсторство при изпълнението на туристически и възрожденски песни. Още с поемане към естрадата нашият хор бе аплодиран от публиката и това се дължеше на факта, че до групата ни застана с акордеона си нашият ръководител маестро Борис Стрински, чиито песни често прозвучаваха от микрофоните, изпълнявани от различни състави.
И при двете си пролетни изяви хорът ни бе награден със златни статауетки и възпоминателни грамоти. Предстоят нови шест отговорни изяви. Хорът се готви и със специален репертоар за юбилеен концерт за ознаменуване на своята 50-годишнина и за отбелязване на повече от 1000 регистрирани изяви, осъществени в нашата страна, както и на 11-те турнета в чужбина.

Йорданка Русинова

Leave a Reply