Култура, Новини

Награди, песни и танци за армейския празник

Във Военния клуб /ДНА/ на 6 май бе честван Денят на храбростта и празник на Българската армия.
Присъстващите, сред които запасни воини и ветерани от Втората световна война, бяха сърдечно поздравени от председателя на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Димчо Петров и от председателката на читалище „Младост” Лили Шуманова.
Д. Петров връчи почетни грамоти на диригента Борис Стрински и хор „Рилец”, на Л. Шуманова /хорът и читалището са колективни членове на организацията на запасното воинство/, както и на зам.-председателя на Общинския съвет на запасните воини о. з. полк. Алексей Петков.
Тържествено прозвуча „Мила Родино”. С овации бяха посрещнати изпълненията на многобройните участници в концертната програма – хор „Рилец”, Шишмановската група с ръководител Иванка Слатинска и танцовият състав „Самоков” с ръководител Станислав Крумов, певиците Маргаритка Бочева /с художествен ръководител Евтимия Банкова-Несторова/, Мона Славова, Ани Иванова, Петя Борисова, Милка Бучова, Александрина Попова. Както е известно, танцьорите от „Самоков” и малката Маргаритка Бочева станаха през април носители на златни медали от Международния софийски фестивал „Млади таланти”.
Добри думи заслужиха на тържеството и именяците, празнуващи Гергьовден, както и самоковските скаути, чийто патрон е св. Георги.

Петя Борисова

Leave a Reply