Новини, Образование

Награждават самоковски учители за представяне в международен конкурс

Близо 140 учители от цялата страна и чужбина са участвали със свои разработки в международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности –за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”. Конкурсът бе организиран от Синдиката на българските учители съвместно с фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителния комплекс /СОК/ ”Камчия”.
От Самоков участваха и се награждават петима педагози. В категория „Специални награди” на председателя на СБУ колективна награда получава екип на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”: Бойка Михайлова, старши начален учител, за темата „Да опознаем Европа и ЕС”, Генка Динева, старши начален учител, за темата „Развитие на познавателните интереси на учениците”, и Румяна Котева, старши възпитател, за темата „Кибертормоз и превенция на кибертормоза”.
В категория „Подготвителни групи” индивидуална награда е заслужила Илка Динева, директор на ЦДГ „Детелина”, за темата „Извънкласни и извънучилищни дейности за устойчиво и качествено обучение и възпитание на децата в ЦДГ ”Детелина” в гр. Самоков”.
В категория „Извънкласна дейност” индивидуална награда получава Гергана Георгиева, учителка в НУ „Д-р Петър Берон”, за темата „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците”.
Отличилите се участници заедно с ръководствата на съответните учебни заведения са поканени да участват в националния семинар, който ще се състои от 1 до 5 септември в СОК „Камчия”. В рамките на този форум ще се състои тържествената церемония за награждаване на победителите.

Бойка Михайлова

Leave a Reply