Надделяхме над “Спартак” /Пл/ в първия мач за бронза

Снимка: Пламен Лобутов

“Рилски спортист” е на една победа от третото място в НБЛ, след като в първия мач от спора за бронзовите медали – на 18 май в „Арена Самоков”, нашите момчета надиграха „Спартак” /Пл/ със 73:66. Така тимът ни се нуждае само от още един успех – при съботното гостуване в Плевен, за да финишира трети в шампионата. Възпитаниците на Росен Барчовски имат и резервен вариант – при 1:1 победи всичко ще зависи от третата битка отново в Самоков в понеделник, 23 май, от 18.30 ч.
Двубоят в рилския град предложи интрига само през първите две части. В тях спартаклии бяха напълно равностойни на съперника и на полувремето изоставаха едва с 1 точка /33:34/, въпреки че разполагаха само с шестима здрави играчи.
Един от тях – Адриян Секулов, бе бурно аплодиран от феновете по трибуните. Гардът ни бе преотстъпен в началото на сезона на плевенчани с цел трупане на опит и игрова практика. Той се стара много и макар че не блесна с голям актив, се понрави с изявите си на паркета.
Иначе развръзката в срещата дойде в третия период, когато домакините затегнаха защитата, а в нападение класа показа капитанът Йордан Бозов. 37-годишният ветеран записа внушителните 21 точки на сметката си, като бе почти безгрешен от линията за изпълнение на наказателни удари. “Дабъл-дабъл” от 16 т. и 12 борби постигна Тони Гуджино, а Франк Търнър добави 13 пункта.
Баскетболистите ни изненадващо изгубиха борбата под коша /32:38/, но пък направиха далеч по-малко грешки от опонента си, а в допълнение и откраднаха цели 10 топки от ръцете на противниковите състезатели.
„Рилски спортист”: Гуджино 16, Търнър 13, Зл. Георгиев 6, Кери 5, Петрос 2 /Бозов 21, Тодоров 8, Стоянов 2, Иванов/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*