Баскетбол, Новини, Спорт

Надиграхме Люксембург, но се отдалечихме от Европейското

Националният отбор по баскетбол на България победи със 120:95 Люксембург в „Арена Самоков” на 8 септември. С този двубой нашите приключиха участието си в европейските квалификации, като на 99 % е сигурно, че няма да се класираме на форума, който ще се проведе следващата година в Словения. Кръг преди края българите заемат трето място в група „B” след тимовете на Германия и Швеция.
България се нуждаеше от победа с около 50 т. разлика, за да има по-реални шансове за класиране на големия форум. За съжаление обаче първото полувреме бе катастрофално /56:52/ и малко преди неговия край нашите дори изоставаха от непретенциозния съперник. През втората част възпитаниците на Росен Барчовски подобриха играта си, но това стигна само за победа с 25 т. разлика.
За тима ни добър мач изигра Чавдар Костов, който записа 33 т. в актива си, а бившият състезател на „Рилски спортист” – Иван Лилов, добави 16.
За гостите, които за първи път в своята история вкарват 95 точки в двубой извън Люксембург, по 21 пункта реализираха Сами Пикард и натурализираният американец Кристофър Джоунс.
Явно удовлетворени от добрата си игра в нападение, играчите от Великото херцогство бяха забелязани да купонясват до ранните часове на неделния ден в новооткритата дискотека „Планета Пайнер” в града ни…

Leave a Reply