Новини, Образование, Шарен свят

Над три пъти скочи при наддаване цената на училищен бюфет

Бюфетът в СОУ „Отец Паисий” бе отдаден под наем на общински търг с явно наддаване за 564 лв. месечно. Търгът се състоя на 16 април. Явиха се четирима кандидати и след остра конкуренция началната тръжна наемна цена – 173 лв. без ДДС, нарасна повече от три пъти. Новият наемател – „ИВ 1948” ЕООД, е задължен да не нарушава разпоредбите на наредбата за здравословно хранене на учениците. Договорът ще бъде за три години.
Под наем на търг бяха отдадени на единствените двама явили се кандидати и две помещения в пазара – от 14 и 20 кв. м, на началната месечна цена – съответно 108 и 152 лв. без ДДС. Помещенията ще се използват за търговска дейност в продължение на три години.
За 400 лв. годишен наем пък бяха наети нива и две ливади край Долни Окол с обща площ около 40 дка. Одобреният единствен кандидат ще използва земите, за да се регистрира като земеделски производител. Срокът на договора е петгодишен.
Под наем бе отдадено и пасище от 7,5 дка в м. Герена край Белчин. Явилият се единствен кандидат, регистриран земеделски производител, ще използва имота срещу 61 лв. годишно в продължение на три години.
Търговете бяха проведени от общинска комисия с председател зам.-кметът Васил Сайменов.

Leave a Reply