Други, Новини, Образование, Спорт

Над 50 деца и младежи участваха в колопоход

Повече от 50 деца и младежи с велосипеди се включиха на 21 септември в колопоход, организиран от Общината във връзка с Европейската седмица на мобилността /16-22 септември/ под мотото „Интелигентно придвижване – силна икономика”.
Колоната обиколи града по изградените велосипедни алеи, а след това на площада имаше демонстрации по майсторско управление на велосипед под ръководството на зам.-директора на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Христоско Чамов. Участваха ученици от СУ „Отец Паисий”, ОУ “Христо Максимов”, ПГ “Константин Фотинов”, Професионалната гимназия по туризъм. Полицаи оказаха съдействие, а за участниците в демонстрациите имаше и награди от Общината. Колоездачите бяха приветствани от зам.- кмета Люба Кленова, която също се бе включила във велообиколката.
Целта на начинанието бе да се подпомогнат усилията на младите хора за по-здравословен живот и по-чиста околна среда. От общинската администрация междувременно казаха, че ще продължи изграждането на мрежата от велосипедни алеи, чрез която ще се създадат подходящи условия за придвижване с колело в градската среда. Това се предвижда и в актуализирания план за организация на движението.

Leave a Reply