Над 60 души участваха във велообиколка на Самоков по случай Европейската седмица на мобилността

Повече от 60 велосипедисти – главно деца и младежи, участваха в колопоход в града ни на 21 септември. Поводът бе Европейската седмица на мобилността /16-22 септември/, чието мото гласеше „Комбинирай, движи се”.
Участниците потеглиха от ул. „Търговска” по изградената през тази година велоалея покрай Искъра и Гимназията по туризъм. По-късно велосипедистите продължиха през пешеходния мост по алеята в Лаго, покрай Стрелбището и стигнаха до новоизграденото съоръжение „Самоково”. След това ентусиастите преминаха през велоалеята на Туристическата градина, по ул. „Петър Попангелов” и велосипедната алея в двора на Спортното училище, за да приключат своя поход след близо час в новия парк „Крайискърец”.
Организатор на приятното и полезно занимание бе Общината по покана на екоминистерството. От местната управа заявиха, че ще продължават да отделят средства за оформянето на велосипедни алеи. По този начин се създават възможности за придвижване с велосипеди, което от една страна облекчава натоварения автомобилен трафик и допринася за намаляване на шума и замърсяването в града, а от друга – подобрява физическата активност на гражданите.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*