Наемите на търговски обекти временно да отпаднат, настоява кметът Георгиев

Кметът Владимир Георгиев е внесъл докладна записка в Общинския съвет с искане за отпадане на наемите на общински обекти за търговска дейност, които не я извършват.
Документът се основава на заповед на здравния министър и е предизвикан от обявеното извънредно положение и наложените противоепидемични мерки, чрез които е ограничена дейността на редица търговски обекти. Най-засегнати са заведенията за обществено хранене, обектите за бързо хранене и други подобни. Тяхната дейност е напълно преустановена /с изключението, че могат да доставят храна по домовете/. Наемателите на практика не извършват дейност и нямат приходи, а освен това през този период – независимо, че не работят, имат разходи.
Поради тези причини кметът предлага на местния парламент да бъдат освободени от плащането на наеми наемателите на общински обекти и терени, дейността на които се ограничава от заповедта на министъра на здравеопазването. Естествено, свобождаването от наем, ако се приеме, ще бъде валидно само за срока на извънредното положение в страната.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*