Новини, Политика

Назначиха Ем. Иванов за областен, Ал. Методиев ще става депутат

Емил Иванов

Правителството назначи на 12 юли за областен управител на Софийска област Емил Иванов.
По време на Министерския съвет на ГЕРБ и на служебното правителство тази пролет областен управител беше Красимир Живков. След това временно на поста застана Мария Кунина, дототавашен зам.-областен управител.
Заемането на отговорната длъжност сега от Иванов отваря пътя към Народното събрание на още един самоковец – Александър Методиев. Той бе втори в кандидат-депутатската листа на ДПС за Софийска област, непосредствено след Ем. Иванов, за предсрочните парламентарни избори на 12 май т. г.
Ал. Методиев е зам.-председател на Общинския съвет в Самоков, дългогодишен общински съветник, бивш капитан на футболния отбор на „Рилски спортист”, сега бизнесмен.
Името му обаче бе замесено наскоро в телевизионно разследване за кражби на ток в града ни, а преди това – в побой над футболен съдия.
В момента Самоков има един депутат – от името на ГЕРБ в парламента е Ирена Коцева, бивша председателка на Общинския съвет и ексдиректор на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”.
Новият областен управител Емил Иванов досега бе народен представител. Той вече има един мандат в близкото минало като шеф на областната управа. Преди това два мандата е бил кмет на Своге. Роден е през 1965 г. Завършил е „Публична администрация“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград и „Екология и опазване на околната среда“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.

Александър Методиев

1 Comment

  1. Георги

    Аз не се отъждествявам с тия две лица!!! Не искам Сали да ни управлява!!! Къде спите,самоковци???

Leave a Reply