Новини, Статии, коментари

Наистина има нужда от асансьор

Присъствах на 15 март на откриването на втората самостоятелна изложба на младия художник Веско Зарков Стоянов в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”. Възхитих се на творчеството на момчето, което е още ученик, но ми стана и мъчно, че то не може /тъй като е в инвалидна количка/ да види самата изложба, която е подредена на третия етаж.
Още веднъж се почувства колко е нужен асансьор в тази сграда, който да помогне на хората с увреждания да посещават самата библиотека и многобройните културни изяви, които се уреждат в нея, както и обновената градска художествена галерия „Проф. Васил Захариев”, която пък се намира на втория етаж.
Известно е, че в списъка за капиталното строителство в общината през тази година е предвидено и монтирането на асансьор в тази сграда /бившия партиен комитет/ на централния площад „Захарий Зограф”. От все сърце подкрепям този проект, който ще бъде от полза за десетки млади и по-възрастни хора с увреждания, които сега са лишени от възможността да ползват услугите на тези ценни културни институции.
Силно се надявам записаното да не остане само на книга, а да се осъществи. Това ще бъде важен жест на съпричастие към ощетените от съдбата хора, които заслужават да имат много по-добри условия за своето духовно развитие.

Евгения Попова

Leave a Reply