Най-добрият сноу парк на изток от Алпите бе открит в Боровец

Снимка: snowpark.borovets-bg.com

В неделя, на 22 януари, на “ръкава” на писта “Попангелов” (бившата “Ястребец 2”) в Боровец бе открит Snow Park Borosport – най-модерният фрийстайл (терейн) парк в страната ни и, както твърдят запознатите, в цяла Югоизточна Европа.
По безупречно подготвените трасета имаше невероятни емоции, а накрая и много награди за “фристайлърите” /участниците/.
Според организаторите новият парк, реализиран като продължение на миналогодишния пилотен проект Borosport Funpark, отправя истински нови предизвикателства. Изграден е с уреди на световноизвестната немска компания Scheestern. Отлично са подготвени скокове и уникални елементи, коментираха посветени. Изградена е т. нар. джип линия с най-разнообразни уреди за пързаляне.
Паркът е доста дълъг – 610 м, и притежава три нива на трудност. В горната му част е линията, предназначена за най-опитните карачи. Средната линия е мултифункционална, с две отделни трасета. Краят на линията е оформен с 12 м ПВЦ.
Специално внимание е обърнато на най-малките любители на фрийстайла. За тях е конструирано специално детско трасе с линия със скокове.
Феновете на екстремното каране се възползваха и от новия ски влек, изграден специално, за да обслужва парка.
Новият парк е дело на “Бороспорт” и е реализиран с подкрепата на световноизвестната фирма за спортни стоки и аксесоари DС, която е и генерален спонсор на парка през настоящия сезон.
Още през тази зима новият парк ще бъде домакин на четири състезания. Първото от тях – международно, за ски и сноуборд във всички възрастови групи, ще се състои на 4 и 5 февруари. Следващите надпревари са на 18 февруари, 10 и 11 март и 24 и 25 март.
На трети плац пред хотел “Рила” в курорта пък е устроен и специален нощен парк с малък и голям скок и тръба за пързаляне.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*