Култура, Новини

„Най-доброто от мюзикъла и оперетата” показаха в Самоков участници в Националния музикален театър

Снимка: Пламен Лобутов

Стотици благодарни зрители и слушатели приветстваха в петъчната вечер на 17 август в центъра на Самоков концерта на открито на солисти и балет от Националния музикален театър „Стефан Македонски” с диригент Юли Дамянов. Изявата бе една от най-чаканите и най-посетените в рамките на тържествата, посветени на Празника на Самоков.
Градът ни показа за пореден път, че има компетентна и отзивчива публика за подобни авторитетни културни събития. Изпълненията на гостите от терасата на музея и пред самата сграда бяха посрещнати с искрени бурни аплодисменти. Присъстващите бяха признателни, че са станали свидетели на подобна проява – „Най-доброто от мюзикъла и оперетата”, която по атрактивен начин ги запознава с класическата музика в най-хубавия смисъл на тази дума, одухотворява ги и им създава наистина празнично настроение.
Балетът, солистите и музикантите заслужиха в приятната прохладна лятна вечер много овации, благодарности, усмивки. Поднесена им беше и разкошна кошница с цветя от името на кмета Владимир Георгиев.
Организатори и домакини на концерта бяха Общината и Историческият музей. В пространството между музея и съседната сграда на читалище-паметник „Отец Паисий” бяха подредени много пейки, но въпреки това и доста правостоящи проследиха с интерес оригиналния спектакъл.

Снимка: Пламен Лобутов

Leave a Reply