Новини, Политика

Най-дългата бюлетина ще бъде 76 см

Все пак по-малка от метър – 76 см, ще е дълга бюлетината с кандидатите за общински съветници за изборите на 23 октомври. По дължина я следва половинметровата /48 см/ бюлетина за кандидатите за кмет на общината.
В 12-те села пък, жителите на които ще си избират кмет, дължината на съответната бюлетина ще бъде различна. Логично най-дълга /31 см/ в случая ще бъде бюлетината в най-голямото село – Говедарци, където и желаещите да управляват селището са най-много – 9 на брой. Най-късата бюлетина – 16 см – ще използват избирателите в Широки дол, Белчин и Бели Искър, където има по 4 кандидат-кметове.
Бюлетините ще се отпечатват в печатницата на фирма “Демакс” в София /Горубляне/, която е спечелила обществената поръчка.
От Общинската избирателна комисия призоваха междувременно партиите, коалициите и инициативните комитети да регистрират своите застъпници по-навреме, а не да чакат непременно крайния срок – 22 октомври. Във всяка секция може да присъства по един застъпник от всяка политическа сила. По закон политическата сила може да има още един застъпник, който обаче трябва да стои пред секцията.
Предстои членовете на секционните комисии да бъдат обучени. Обучението ще се състои по групи всеки ден от 14 до 18 октомври от 10 ч. в читалище-паметник “Отец Паисий”.

Leave a Reply