Новини, Политика, Шарен свят

Накратко

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков и директорът на Нациналния исторически музей Божидар Димитров посетиха възстановяваната крепост Цари мали град на хълма Св. Спас над Белчин, както и реставрирания храм „Св. Петка” и новия етнографски музей в селото. Гостите бяха приветствани с песни от местни самодейки.

ххх

Среща с кметовете и кметските наместници в селата имаха на 3 януари кметът Владимир Георгиев и заместникът му Васил Сайменов. Управниците се поздравиха по случай празниците и съсредоточиха вниманието си върну най-належащите задачи. Необходимо е в близките дни кметовете да представят предложенията си за благоустрояване в селата през настоящата година, да съдействат при проверките на новосъздадения инспекторат от общински служители. Интернет мрежата пък трябва да обхване управите на всички населени места.

ххх

Приемът на документи за личен асистент и за кандидат-потребители за третия етап по проекта „Подкрепа за достоен живот” – дейност „Личен асистент” приключи. Както съобщиха от Общината, през първия етап са били ангажирани 20 лични асистенти, през втория – 32, а сега квотата е за 100 души. Одобрените лични асистенти ще бъдат обучени след 20 февруари и назначени от 1 март.

Leave a Reply