Новини, Шарен свят

Накратко

14 нови работни места при общо 12 работодатели утвърди местният Съвет за сътрудничество на заседанието си на 22 май. Предстои да се сключат договори и работа да имат седем младежи на възраст до 29 години, три лица с увреждания, две майки с малки деца и двама възрастни /на повече от 55 години/.

ххх

Пространството около паркинга срещу болницата се оформя във връзка с преместването в този район на т. нар. понеделнишки паказр. Както е вече известно, пазарът ше бъде преместен южно от паркинга. Самият паркинг през миналата година бе разширен и асфалтиран. През тази пролет се оформиха наоколо зелени площи, от южната и източната страна бяха засадени фиданки. Пространството е маркирано с дървени бариери, за да не може да се преминава с автомобили през тревата, както и за да се обособи пешеходна зона.

ххх

С 32 % са се повишили приходите от глоби и санкции за времето от 1 януари до 30 април в сравнение със същия период на миналата година, информираха от местната администрация. Преценява се, че постигнатото се дължи на работата на новосъздадения към Общината инспекторат. Изводът е, че има ефект от организираните проверки. В инспектората са включени общински служители, като са обхванати почти всички сфери на дейност, подлежащи на контрол.

Leave a Reply