Новини, Политика, Шарен свят

Накратко

Снимка: архив

Бизнеспланът за развитие на „ВиК” ЕООД – София през периода 2014-2018 г. не бе приет от общинските съветници. Както е известно, местният парламент има решение за обособяване на самостоятелно самоковско ВиК дружество на общинско подчинение. За единодушната си позиция общинарите получиха поздравления на сесията на 24 октомври от присъстващите членове на инициативния комитет по проблемите на водоснабдяването в общината. Идеята на местната управа и общественост обаче не среща засега отклик от страна на по-висшестоящите институции.

ххх

План за Индустриален парк – Самоков да се изготви, постанови Общинският съвет на 24 октомври по предложение на кмета Владимир Георгиев. Подробният устройствен план ще бъде придружен със специализирани план-схеми на мрежите за водопровод, канал, електричество и транспортен достъп. Целта е да се подпомогне устойчивото развитие на града и района.

ххх

В Боровец /зала „Родина” на хотел „Самоков”/ на 24 октомври се състоя кръгла маса на тема „Бизнес, туризъм и иновации”. Начинанието бе част от изявите във връзка с Осмата международна научна конференция „Физика, химия и биология на водата“, която се провежда от 21 до 25 октомври.

Leave a Reply