Новини, Шарен свят

Накратко

Минималната заплата нарасна на 340 лв. от 1 януари. Максималната пенсия пък става 840 лв., като възрастта и стажът за пенсиониране са същите като през миналата година. Въвеждат се различни размери на месечната помощ за отглеждане на дете. Помощта за първо дете е 35 лв., за второ – 50 лв., а за трето и всяко следващо дете – 35 лв.

ххх

36 акта и 17 фиша са съставени на нарушители на движението по пътищата от служители на КАТ през изминалите първи дни на януари. За този период бяха проверени 143 моторни превозни средства и 233 лица, съобщиха на 6 януари от Районното управление на полицията.

ххх

Трафопост пламна пред Коледа в северната част на града ни, в м. Кръста. Вероятната причина е незаконното прикачане на абонати от Седми квартал към електроразпределителната мрежа. Огънят бе потушен от пожарникари, а после цяла нощ екипи на ЧЕЗ от Самоков и Ихтиман работиха за отстраняване на повредата, заради която сериозни щети бяха нанесени и на уличното осветление в Първи квартал. Проблемите бяха обсъдени на среща на кмета Владимир Георгиев с ръководители на ЧЕЗ в София.

Leave a Reply